Volg de bouw van onze nieuwe school!!!

zondag 25 september 2016

Afval: sorteren en recycleren...

We begonnen de week met het zoeken naar afval op de speelplaats. Van wie zou dat zijn? Er was heel wat te vinden. Wij zorgden ervoor dat het in de juiste vuilnisbak terecht kwam...

We hielden weer even halt voor een slak... Alweer een zonder huisje... Oei, wat voor slak is dat dan? Simon wist het! Het is een naaktslak!

De kleutertjes mochten ook afval van thuis meebrengen. Ook dat gingen we sorteren... Dat ging bijna altijd goed! Knap van onze kleuters!!!

De rest van de week mochten ze de emmers en de doos gebruiken als doel en het afval in de juiste emmer mikken. Soms was het gooien en mikken leuker dan ook echt de juiste emmer te zoeken...

We maakten een werkje waarbij ze goed moesten kijken in welke kleur ze het afval moesten gooien. Dat was best nog moeilijk... De kindjes die wilden mochten ook een vuilniswagen schilderen. Daar mochten ze dan later in de week afval op kleven.
Ik had ook vuilniswagens meegebracht om op de automat te spelen. Er waren ook dopjes en dekseltjes om te spelen. Met spiegels of met een hoepel, ...We speelden ook buiten want het was nog heerlijk weer buiten!

Er was ook een grote sorteerbak. In het begin vroegen de kids wat ze daar moesten doen. Dat mochten ze helemaal zelf kiezen. Hoe langer de bak er stond, hoe meer ze tot spel kwamen... Mooi op te zien!

Dinsdag begon de dag met het verhaal van een stoere ridder die ervoor zorgde dat er geen afval meer werd achtergelaten in het bos. Korneel zat dat te lezen in de kring. Onze kids wilden het ook horen natuurlijk. Dus las ik het voor. Ook wij wilden wel afvalkoningen worden. Snel aan de slag dus met karton, kranten, tijdschriften schaartjes en lijm... Er was ook een magje. Een kleurprent waarvan we later in de week een puzzel maakten. In de zandtafel werd ook afval toegevoegd...


Woensdag konden onze kleutertjes kijken naar een poppenspel. Dat ging over Egeltje die een hele mooie plant had gevonden in het bos. Maar was dat wel een plant? ah nee, dat was afval... Gelukkig was Melanieke er, en onze kleuters. Zij leerden Egel dat het afval was en dat dat niet in en bos, bloempot of gras thuishoort maar in de vuilnisbak. We verkende de omgeving van de school een beetje. Wat lag er veel afval in het skatepark! gelukkig hebben wij dat netjes kunnen sorteren!

Na het poppenspel werkten we nog lustig verder... maar we mochten natuurlijk ook nog spelen! 
Als tussendoortje speelden we het hoepelspel. We maakten een kring en de hoepel moest helemaal rond. De enige voorwaarde was dat we onze handen niet mochten loslaten. Doorgeven zonder handen dus...


Het was ook weer bewegingsklas. Spooners, balletjes blazen, propjes en pomponnentjes wegschieten met onze vingers... Het was weer leuk!


Op de automat kwamen nog twee lange buizen bij. Daar konden de auto's door... super leuk!!! Welke auto gaat er het snelst door? welke rijdt het verst? 
We speelden ook nog buiten en versierden nog 'de mooiste vuilnisbak van de hele wereld!! 
Met de dopjes waar we heel de week mee speelden deden we ook nog een activiteit... Spiegelen. Niet zo gemakkelijk hoor! Uiteindelijk lukte het iedereen om een spiegelwerkje te maken! Bravo voor alle kids!
Het was een fijne week die alweer voorbij gevlogen is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten