Volg de bouw van onze nieuwe school!!!

maandag 19 september 2016

thema stappen en trappen

We begonnen de week met 2 jarige broertjes! Dat was dus een feestelijke dag! Extra feestelijk want we oefenden samen met alle kinderen van de hele school het straplied van dit jaar.
We mochten natuurlijk ook nog spelen in de klas!
Dinsdag kwam de schoolfotograaf langs. Klasfoto's, individuele foto's, met broertjes en zusjes op de foto... Het nam heel wat tijd in beslag. Er bleven gelukkig nog wat leuke momenten over om samen in de klas activiteiten te doen. Fietsen waarnemen was er één van. Waar zitten de lichten? En wat zijn die oranje dingen aan de pedalen en de wielen? Is fluo echt beter te zien in het donker? Een reflector, hoe werkt dat eigenlijk?... Ook andere activiteiten in het thema verkeer en vervoer kwamen aan bod.Nog een tussendoortje spelen. Wat is er bij al deze kindjes hetzelfde? (sandalen, allemaal iets aan zonder mouwen, allemaal blauw aan, ...)


We hadden een gekke helmen dag. Wat waren de kleuters trots om hun exemplaar te mogen showen!!!We versierden ook een helm op papier. De kleuters mochten de materialen zelf kiezen. Het werden heuse kunstwerkjes!
Donderdag was het dan de beurt aan de gekke fietsen... Iedereen mocht een ererondje rijden en daarna werden de fietsen grondig bekeken!


Natuurlijk mocht het fluo hesje niet ontbreken! We schilderden er ook nog een hoofd, armen en benen bij!

 Spelen, spelen, spelen!!! Hoe lang moeten we het spoor maken? Moet de trein er vroeg zijn of laat?... Het spelen met sporen ontlokt heel wat wiskundige vragen... gelukkig zijn er enkele kleuters die steeds een antwoord klaar hebben...Geen opmerkingen:

Een reactie posten