Volg de bouw van onze nieuwe school!!!

donderdag 29 oktober 2015

Knibbel knabbel knasje... welke heks zit er in ons klasje???

Toen we maandag ochtend binnen kwamen ontdekten we wel iets heel raars in de kring...

Even alles bekijken... Wat is dat hier allemaal... Korneel vertelde dat hij een nieuw vriendinnetje had en dat hij ons er heel graag meer over wilde vertellen.
Er was nog wel iemand die graag wat wilde vertellen. Korneel wachtte eventjes. Eerst mocht Jarne vertellen over het logeerweekend met Rikki. Wat hebben zij pret gehad!!!
We luisterden naar het verhaal van Platvoetje, de heks. Dat was een heel mooi verhaaltje.

In de kring speelden we ook 'het babbelspel'. Om de beurt mochten de kleuters een visje opvissen. Ze zochten dan het bijhorende kaartje. Op die kaartjes staan telkens vragen of opdrachtjes. De kleuters moeten alles zo goed mogelijk uitvoeren.We speelden ook een heksen lotto en een heksen memorie. Dat waren heel leuke spelletjes!
Ook in de rest van de klas was het al heksen wat de klok sloeg... Er waren toverdrankjes, verkleedkleren, insecteningredienten, de kinderen maakten de gekste toverdrankjes...
Om die betoveringen echt te laten werken deden we ook nog een heksenrijmspel...


Tot slot dansten we ook nog!
Er was het liedje: Als je een heks bent. Daar hebben we een dansje op gedaan. Iedereen deed mee dezelfde bewegingen. Daarna mochten de kleuters ook nog vrij dansen op het liedje van Elly en Rikkert: 'de heksenkring'.  Dat was super fijn!!!

En dat was meteen het laatste thema voor de vakantie! Morgen (vrijdag) vieren we nog een jarige en dan zijn de eerste twee maanden van het schooljaar alweer om... Wat is de tijd gevlogen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten