Volg de bouw van onze nieuwe school!!!

maandag 12 oktober 2015

Het grote bosorkest!

Wat een super leuk boekje had Korneel meegebracht!!! Samen met juf Ellen en haar kleuters luisterden we naar dit prachtige verhaal...
Daarna gingen we aan de slag. We kleefden uiltjes van klein naar groot. Ook tekenden we de maan met pandakrijtjes. Daaroverheen kwam ecoline en daarop strooiden we zout. Op die manier kregen we een fonkelende nacht. Alle kleuters maakten ook een uil. die zouden we op de nachtachtergrond kleven want de uil is een nachtdier... (net zoals een vleermuis, wisten enkele kleuters me te vertellen...)

Samen met de kleuters van juf Ellen dansten we ook op de papegaaientwist. Wat kunnen onze kleuters leuke dansbewegingen bedenken!!!
Dinsdag deden we samen met de kleuters van juf Ellen een muzische activiteit. Het was wat bewegen, dramatiseren, ... we vertelden een verhaal en de kleuters mochten bewegen als beren, krokodillen, aapjes, ... op aangepaste muziek. het werd een spannende reis... gelukkig liep die goed af!we maakten ook twee vogeltjes. Eentje door met stiften te kleuren op plastic en dat af te drukken op een nat blad. Een tweede door een kartonbordje te schilderen met waterverf en te versieren met pluimpjes, wiebel oogjes en en bekje.


Onze kleuters mochten ook vrij tekenen. Een vogel of uil of een ander dier uit het bos...
Of met plasticine werken. ze maakten de mooiste creaties!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten