Volg de bouw van onze nieuwe school!!!

maandag 19 januari 2015

Thema: dokter, ik ben ziek!

We begonnen met het waarnemen van doktersspullen. De kleuters wisten heel goed hoe de dokter deze spullen gebruikt. Er waren ook medicijnendoosjes. Daarvan konden we twee dezelfde zoeken... Dan waren er ook nog twee hele groten enveloppen...Van wie zouden die zijn? Van de postbode? Maar die passen niet in de brievenbus... Dan maar even piepen wat erin zat... Röntgenfoto's... Er waren enkele kleuters die dit wel kenden...
 We maakten een werkje waarbij we heel veel moesten prikken. Dat ging voor de meeste kleutertjes al heel goed! We prikten handjes uit, kleurden een gezichtje in en maakten er dan een werkje van. Dat werd een kindje dat niest met een zakdoekje voor de mond... grappig hoor!


De automat was voor één keer een doktershoek. Daar speelden alle kleuters super graag! ze konden er naar de longen luisteren, verbanden om lichaamsdelen doen en doktersbriefjes schrijven. Het doktersgeschrift hebben deze kleuters zeker al mee! ;-)Er waren ook nog andere leuke thema hoekjes en spelletjes... kijk maar!
De winkel werd een apotheek. Daar konden we medicijnen verkopen of kopen naar keuze of we konden vooraf gemaakte briefjes nemen en de juiste medicijnen bij elkaar zoeken...
Er was ook een pilletjes matrix. Dat is best moeilijk! Toch lukte het hier en daar al helemaal foutloos! Knap van die kapoentjes! Naar aanleiding van die matrix maakten we ook een werkblaadje waarbij de kleuters de pilletjes moesten kleuren volgens de aangegeven legende.Er was ook nog een rad om aan te draaien. Het lichaamsdeel bij het pijltje moesten de kleuters dan inpakken in het verband... De verbandjes moesten ze natuurlijk ook netjes weer oprollen...


We maakten ook nog andere werkjes: een ziekenwagen schilderen, een dokter kleven van mozaiëkjes. (moeilijk hoor!) en, misschien wel het leukste van alles; spuiten met verf (met echte spuitjes!)
We leerden ook een versje aan. Wanneer we het al een beetje kende mochten de kleuters het ook uitbeelden. Eerst alleen het versje, wat later deden we er nog wat meer een verhaaltje rond. Dat was heel leuk!
Goed zo mevrouw, zucht maar eens diep!
Ik hoor het al, u hebt de griep...
Elke avond een tablet en de hele week in bed!
Met mijn spuit
en thermometer
Maak ik iedereen weer beter.
Met pilletjes en druppeltjes en drankjes van drop.
En als dat geen van allen helpt
geef ik er vlug een kusje op!

En dat was nog niet eens alles van MUVO. We maakten ook onze eigen krant! We keken in onze klas naar kranten. Wat er in staat. Hoe het eruit ziet, ... Daarna bespraken we wat er in onze krant zou komen. De kleuters vertelden, de juf noteerde. We beelden alles nog eens uit voor de fotografen van dienst... Dat alles zetten we netjes in onze eigen krant! 


Het was hard werken, amai! Maar het was ook wel super - mega - tof! Ik was weeral trots, op al mijn bengeltjes... :-)

1 opmerking:

  1. Ziet er super leuk uit, juf Veronique.
    Dikke knuffel aan Tess van "tantannick". :-)

    BeantwoordenVerwijderen