Volg de bouw van onze nieuwe school!!!

vrijdag 24 januari 2014

thema: we gaan op berenjacht

Afgelopen week gingen we met z'n allen op berenjacht. En wat een week hebben we achter de rug. eerst luisterden we naar het verhaal waarbij de juf de prenten toonde op de lichtbak. Daarna zochten we geluiden bij de verschillende prenten. Dat was héél leuk (en verrassend soms)!
We mochten het verhaal ook opnieuw beluisteren op de computer. Dan lag het kleine prentenboekje erbij.


Al schilderend, kleurend, knippend maakten we allemaal onze eigen berenjacht. Het was heel experimenterend en heel leuk!

We zijn ook zelf op berenjacht gegaan in de turnzaal. Dat vonden de kinderen heel leuk. De meeste kinderen vonden het door de modder lopen (over een bruine bank) het leukste...


In de zandtafel werd het verhaal nog heel vaak nagespeeld. Dankzij de meegebrachte materialen van de kinderen werd het een super leuke speeltafel!  Ook een papieren versie werd gemaakt en goed bevonden. Er werd heel veel mee gespeeld.we speelden ook een kleuren sudoku en een tel en rekenspel met breintje beer. Dit werd dan ook nog als extra hoekverrijking aangeboden om zelfstandig mee te spelen.Juf Petra kwam ook nog een keer in onze klas. Samen met de twee juffen hebben alle kindjes nog eens heel wat puzzeltjes gemaakt. Iedereen is nu klaar om op eigen niveau te puzzelen!
Onze kleuters mochten ook het verhaal naleggen met prenten. Zo konden ze het verhaal nog oneindig vaak navertellen met alle nodige geluidjes erbij...Geen opmerkingen:

Een reactie posten