Volg de bouw van onze nieuwe school!!!

vrijdag 17 januari 2014

thema: naar de dokter

Afgelopen week werkten we rond het thema: de dokter.
We keken eerst naar 'witte pakjes'. Ook al waren de voorwerpen ingepakt in verband, toch konden we aan de vorm nog herkennen wat erin zat. We merkten ook dat sommige verbanden heel lang waren en andere heel kort. De link van een klein verband voor een klein voorwerp en een groot verband voor een groot voorwerp werd dan ook al snel gelegd. Ordenen kwam natuurlijk ook aan de beurt; van lang naar kort en andersom... er waren ook verschillende verbanden te zien. De lange zwachtel kende iedereen al, het ronde rekverband was nieuw...










Er werd ook een doktershoek ingericht in de klas. Daar konden de kinderen naar hartenlust spuitjes geven, patiënten verzorgen en medicijnen voorschrijven. Soms moesten ze ook de afgebeelde medicijnen op het voorschrift nemen. Wat konden de dokters dat allemaal goed!







Er moest natuurlijk ook weer hard worden gewerkt...










Op de tablets speelden we het spelletje van dokter panda... Daar kunnen we de dieren verzorgen.


Bij het rad bepaalde de pijl rond welk lichaamsdeel we een verband moesten leggen. Best moeilijk hoor! Na een weekje oefenen ging dit al veel vlotter..






Het moetje van de week was een pilletjesmatrix. Eerst deden we dit klassikaal en kregen onze kapoentjes de nodige uitleg. daarna gingen ze alleen aan de slag. Er was een blanco matrix en eentje met de juist pilletjes er al op. Bij de blanco matrix zat ook een oploskaart. Dat was echt nog wel moeilijk! Enkele kleuters konden het na een tijdje oefenen al zonder hulpjes!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten