Volg de bouw van onze nieuwe school!!!

vrijdag 10 januari 2014

thema de post!

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar! Dat het een jaar vol plezier, geluk en goede gezondheid mag zijn...

De postbode had de afgelopen weken heel veel werk. Alle kaartjes met wensen moesten bij de juiste mensen terecht komen. Maar... Hoe gaat dat nu juist in zijn werk? Wij leerden dat afgelopen week in onze klas.
We verstuurden een brief die weer bij ons terug aankwam. We keken naar de weg die een brief aflegt van verzender tot ontvanger. Er werd een liedje geleerd waar we een spelletje bij speelden. dat was heel leuk... Natuurlijk moesten we ook schilderen en kleven en kleuren. We leerden ook iets heel moeilijk... veel of weinig en meeste of minste. Ook evenveel kwam al een beetje aan bod... moeilijk, moeilijk, moeilijk... Er was ook een eerste 'moetje van de week'. Alle kleuters moesten de knipbewegingen oefenen. Er stond een grote bak met papieren vol lijnen waar ze op konden knippen... en oefenen maar..
Sommige kindjes vonden dat heel leuk, anderen niet. Op vrijdag moesten ze allemaal toch een keer geknipt hebben. we laten het nog even in de klas staan zodat de kindjes de knip motoriek nog goed kunnen oefenen...Op donderdag kregen we ook een echte postbode bij ons op school. De mama van Yoshi. ze heeft een bromfiets om de brieven rond te brengen. Ze moet meer dan 900 brievenbusjes vullen... Soms brengen ze ook pakjes bij de mensen... Of soms ook brieven waar de mensen eerst hun handtekening voor moeten zetten. Ze had ook iets heel raars aan haar duim. Het leek wel op een pleistertje... dat was een klein rubbertje. Daarmee kan de postbode veel gemakkelijker de brieven uit de grote tas nemen die op de fiets staat. Onderweg, op de ronde van de postbode staan ook nog grote posttassen met de overschot van de brieven in. Al die brieven passen namelijk niet in een keer in de tas op de bromfiets. Het leukste was natuurlijk dat alle kleutertjes een keertje op de bromfiets mochten zitten. Ook de kindjes van juf Ellen, want die leren ook over de post.  We hebben heel wat bijgeleerd! Dank je wel, postbode Annemie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten