Volg de bouw van onze nieuwe school!!!

zaterdag 13 mei 2017

Thema muziek

De kleutertjes mochten van thuis een instrumentje meebrengen. Deze werden natuurlijk getest en besproken.

Daarna gingen we de instrumenten ook sorteren: snaarinstrumenten, slaginstrumenten, blazers, ...


We werkten ook rond ritme. Dat deden we met de trommelemmers...

De muziekinstrumenten om mee te experimenteren...


In een thema muziek wordt ook gedanst... Er zijn meisjes die er maar niet genoeg van krijgen...

Er werden ook heel speciale instrumenten meegebracht... En die vielen bij alle kids heel erg in de smaak!!! Daarna gingen we op zoek naar dingen waarmee we geluid konden maken, maar die geen echte instrumenten waren...
 

Zelf had ik enkele Afrikaanse instrumenten meegebracht. Ook die waren heel leuk!

We puzzelde enkele driehoeken in elkaar en kregen zo een trommeltje. Later tekenden we er ook de drumstokjes bij...


Omdat het ook nog 'lievekesdag' was maakten we een mooie valentijnskaart...

En bij mooi weer mag je buiten spelen! Dus hopla, jas aan en naar buiten, het zonnetje in voor een extra portie vitamine D!

Er werden ook een paar heel mooie kralenplankjes gemaakt. Omdat de kleuters het niet leuk vinden dat ze zomaar worden stukgemaakt, maak ik er en foto van. Op die manier kunnen ze hun eigen kunstwerk bij de voorbeeldkaartjes terug vinden...


We luisterden ook naar verschillende muziekstijlen. Klassiek, rock, pop, schlager, ... Die laatste kon op het meeste sympathie rekenen.

De geluidsbuizen werden gevuld naar ieders smaak... veel of weinig spullen, zachte of harde materialen. Ze konden volop experimenteren tot ze uitkwamen bij wat ze het allerleukste geluidje vonden.


Spelen met instrumenten en ritmekaartjes. blauw is rust. Ze vonden het super leuk!Twee dezelfde bij elkaar zoeken. Niet altijd even gemakkelijk!Dikke truien dag. Alle kleuters speelden na de middag in de gang. De verwarming stond af maar val al dat bewegen kregen ze het meer dan warm genoeg! We kregen ook nog een lekkere warme chocomelk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten