Volg de bouw van onze nieuwe school!!!

dinsdag 18 oktober 2016

Ik zorg voor mezelf, ik leef gezond.

Dit thema ging van start met een waarneming van groenten en fruit. Wat zijn eigenlijk de groenten en wat het fruit???
Onze kleuters wisten het al goed!


We mochten natuurlijk ook proeven! Hmmmmmm, allemaal (bijna) even lekker... (voor bijna iedereen).

Er werden ook fruitige werkjes gemaakt. Iedereen maakte een fruitboom. Stempelen met noppenplastic (meg hele grote luchtnoppen) gras erbij kleven, een kindje tekenen en fruit erin stempelen. Het werd een hele klus maar iedereen deed dat goed!


In onze klas lag ook fruit dat de kleuters konden natekenen. Later die week tekenden de kleuters met balpen op foam. Een stuk fruit of groente. Dit mochten ze afdrukken op papier door er eerst met een rolletje verf over te gaan. Na een afdruk tekenden ze er eerst iets bij en dan mochten ze het weer afdrukken... er waren enkele grappige resultaten bij!

Voor de kindjes die een telwerkje wilden maken had ik prentjes voorzien. Er waren er heel wat die het wilden maken!Op woensdag  was het weer bewegingsklas. We deden een groenten of fruit loop. De kleuters kregen iets te zien en moesten naar de groenten of fruitkant lopen. Ze mochten ook springen, kruipen, sluipen, stappen, hinken, huppelen, ...Tussendoor werd er ook nog veel gespeeld in onze klas!
Op de automat was het file... een nog grotere dan die op de radio vanmorgen juf! Zeiden ze...


Iedereen zong luidkeels mee met het liedje 'Dit is mijn lijf'' van het zandkasteel.
jullie kunnen het nog een keer meezingen als jullie willen...

Als tussendoortje speelden we deze week dirigentje. Dat was super leuk! Hierbij merk je al goed welke kleuters zelf al veel fantasie hebben...Op vrijdag maakten we heerlijke soep! En van juf Ellen kregen we nog een lekkere spelt pannenkoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten