Volg de bouw van onze nieuwe school!!!

woensdag 23 maart 2016

Thema ziek: het kon niet beter gepland zijn...

En toen begonnen ze te vallen als vliegen, de zieken...
Het was een heel actueel thema en ik had twee weken lang nooit een volledige klas... Het ene kleutertje kwam genezen naar school en er bleven er weer andere ziek thuis... Hoe actueel kan je met je thema zijn?!

Korneel voelde zich niet lekker. Koorts werd gemeten: oei oei, heel hoog! Dit deden we elke dag. We zagen zijn temperatuur dalen. Dat kwam zeker door de goede zorgen van de dokters!


We speelden een rijmspel. De kleuters mochten een knijper plaatsen op het prentje dat rijmt op de grote afbeelding. Dit lukte al heel vlot!

Ik maakte ook een lotto spel. Elke dokter heeft een aantal attributen op zijn kaartje. Om de beurt draaien ze een kaartje om. Staat het op hun kaartje? Dan mogen ze het houden. Staat het er niet om dan draaien ze het weer om. Bij een flesje vergif moeten ze de volgende beurt overslaan. Bij ballonnetjes mochten ze nog een kaartje nemen. Voor sommige kleuters duurde het te lang. Anderen vonden het dan weer super fijn!
 Met een pincet pomponnetjes in het juiste medicijnendoosje stoppen. Niet zo gemakkelijk! Met dank aan ouders van één van onze kapoenen voor de 'medicijnpotjes'! Ze zijn ideaal voor activiteiten als deze!

Hier zoeken de kleuters het juiste cijfer.
Krokodil met kiespijn. Een spannend spel!
 De kleuters mochten ook figuren naleggen met spatels. De voorbeeldkaarten waren niet allemaal even gemakkelijk. Ze mochten natuurlijk ook zelf iets verzinnen om met de spatels te leggen.


Topologie in het thema 'ziek zijn'. Dat ging echt al heel vlot!

Korneel wordt steeds beter! Zijn koorts is bijna weg!
 We vergelijken de temperatuur van vandaag met die van de vorige dagen. Best moeilijk hoor!
 We werkten ook met cijferkaartjes en rangtelwoorden. Wat heel moeilijk is! En toch deden alle kleutertjes dat goed! Wij hebben echt knappe koppen in de klas!

 Klein naar groot. Niet moeilijk hoor, voor ons!

En toen was Korneel zijn koorts weg en haalde hij weer deugnieten streken uit! Hij viel uit zijn stoel en hop, pols gebroken... Er moest een verband rond... Wij maakten de röntgenfoto's na met zwart papier, wit kleurpotlood en wattenstaafjes...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten