Volg de bouw van onze nieuwe school!!!

woensdag 23 maart 2016

Nog wat foto's van ons thema bouwen

We hadden foto's gezien en filmpjes van extreme gebouwen. De kleuters mochten nu zelf zo een extreem gebouw verzinnen en het schilderen.We werkten ook rond problemen oplossen. Werkmannen waren iets aan het bouwen. Plots begon het heel erg te regenen. Tussen de bouwplaats en hun camionette was nu een brede beek. ze konden er niet doorheen. De kleuters mochten nu met verschillende materialen uit de klas proberen om een brug te bouwen. En dat ging super vlot!


Moeren van groot naar klein leggen.

Klein gereedschap tellen en het juiste cijfer erbij leggen. Al bijna alle kleuters kunnen de cijfers lezen! Heel knap van hen!
 Het voelhuis werd ook weer bovengehaald. Goed kijken op de foto en al voelend proberen het kleine materiaal te vinden!


Bij de boomwhackers lagen nu ook ritmekaartjes. Zo konden de kleuters experimenteren met ritme.

Memoriespel met klein materiaal.


We deden ook een activiteit samen met de kleuters van juf Ellen. Zij werkten ook rond het thema bouwen. Er waren foto's en heel veel materialen. De kinderen konden bouwen naar hartenlust! Ze mochten ook tekenen of muziek maken. Het was mooi en inspirerend om te zien!De laatste dag vertelde ik het verhaal van Megagrote stad. Wat was dan een raar boek! We bespraken de prenten en keken nog naar foto's van verschillende skylines.


 We gingen dan zelf aan de slag om een skyline te maken. We knipten vrije vormen uit krantenpapier en kleefden die op een groot blad. Zo maakten de kinderen hun eigen skyline. Er waren weer echte pareltjes bij!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten