Roos, Laurence, Mila, Simon, Kyam en Arne kwamen erbij.
De decibels gingen de lucht in, de klas werd wat voller, ... Maar iedereen was snel aangepast aan de nieuwe klasgroep! Gelukkig maar want we hadden heel wat te leren en te spelen!
We gingen een beetje anders te werk dan bij de andere thema's. Er waren per week twee moetjes op papier. Verder waren er nog een hele hoop magjes (op papier). We speelden spelletjes aan tafel en in de kring. Het waren twee fijne weken!
Het begon met het koffertje van Korneel, de klaspop. Wat zat daar allemaal in? Hij was naar de dierentuin geweest en had heel veel leuke dieren gezien. En of de kinderen al dieren kenden die hij daar was tegen gekomen? Naturlijk! We begonnen te benoemen, beschrijven,... Wat zouden die dieren eten? Waar zouden ze wonen als ze niet in de dierentuin zouden zijn? ... Onze kleutertjes wisten er al heel veel over!
We speelden ook heel wat dieren spelletjes! Een sorteerspel bijvoorbeeld. Hierbij mochten de kleuters een dier kiezen en er de juiste foto, close-up, schaduw en silhouet bij zoeken.
We speelden ook dier op dier. Hierbij stapelen de kleuters diertjes op elkaar zonder de toren te laten instorten. Moeilijk hoor!
Er werd ook een soort ganzenbord spel gespeeld met kleuren en opdrachtjes. Dat vonden de meeste kleuters een heel leuk spel!
Het babbelspel dat we eerder dit jaar speelden kwam ook nog eens uit de kast. Hierbij mogen de kleuters visjes vangen en naargelang welke kleur van visje ze vangen hoort er een gekleurde opdrachtkaart bij.
En er werd nog veel meer gespeeld!
We speelden zelfs al een paar keer buiten! Van elk straaltje zon hebben we genoten!
De moetjes van de afgelopen twee weken:
Schilderen met waterverf op bubbeltjes plastic. Dit afdrukken op een blad. Op de achterkant een slang tekenen op de lichtbak en die later uitknippen...
Een dierenmasker maken. Er waren leeuwen, zebra's, apen en giraffen.
De kleuters moesten eerst prikken, dan schilderen of kleven en dan nog knippen of prikken... De zelfgemaakte dierenmaskers werden ook gebruikt voor een muzische activiteit.
We deden ook een wiskunde activiteit waar een moetje aan vast hing. Olifanten op een rij zetten van klein naar groot. Eerst met 'echte' olifanten. Daarna met prentjes. Diezelfde prentjes werden gebruikt voor hun werkje. De oudste kleuters werkten met 5 prentjes, de jongste kleuters met 4 prentjes.
Alle kleuters mochten naar een waarneming van wilde dieren ook een dier kiezen dat ze wilden schilderen. Wanneer het schilderwerkje droog was mochten ze er nog water of bladeren bij kleven. Het werden stuk voor stuk knappe werkjes. Bij sommige kleuters zie je dan heel goed wie zelf beslist hoe het dier eruit ziet of wie eerst kijkt naar de anderen en het dan 'na schildert'. Alles mag, zolang ze er maar plezier aan beleven!
Er waren ook enkele magjes. De kleuters konden een zebra of giraf maken van gekleurde blokjes of een lange slang van stroken groen papier. Of een kleurprent inkleuren.
Juf Elke kwam ook weer langs. Bij haar bewogen we als dieren, maakten we dieren geluiden en mochten we de huid van een dier proberen na te maken. Daarvoor moesten we eerst in tijdschriften op zoek naar de nodige kleurtjes.
We speelden ook nog een raadsel spelletje. De juf beschreef een dier en de kleuters mochten raden over welk dier het ging. Als alle dieren geraden waren speelden we een geheugenspel. Een kleuter ging even uit de kring, er werd een dier weggenomen en de afwezige kleuter mocht raden welk dier er verdwenen was. We begonnen met 4 dieren in de kring. Op het einde speelden we dit al met 7 dieren! Knap van die kleutertjes!
Op het einde van de twee weken deden we nog een leuke activiteit met onze zelfgemaakte dierenmaskers. Snel en traag bewegen op muziek uit het carnaval der dieren. Hoe bewegen we als de muziek stil klinkt? Of als die luid is?
We deden ook yoga uit het boek: het dansende dierenbos. We sloten de activiteit af met een massage oefening: de dierentuin. Een fijne afsluiter na twee weken wilde dieren...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten