Volg de bouw van onze nieuwe school!!!

donderdag 8 december 2016

Alice in Wonderland

Na de herfstvakantie begonnen we met het sprookje van Alice in Wonderland. De meeste kleuters kenden dit nog niet. Dat maakte het ontdekken van het verhaal eens zo fijn.
We vertelden het dan ook niet in één keer, maar elke dag een stukje.
Wat vooral aan bod kwam was groot - klein, verschillende gekke personages, speelkaarten en thee. het werd een super leuk thema!


Alice kleven van klein naar groot


Kaartspelletjes, zoek de juiste weg (smartgames)
We schilderen zelf Alice.Ordenen van klein naar groot, of van groot naar klein.

Gekke figuren maken (smartgames)

Juf Alyssa, de stagiaire,  had een sprookjesspel voor ons gemaakt. Dat was heel fijn!De kleuters schilderden een bloemenweide.

Er werden Kolderkatten gemaakt.

Op de lichtbak lagen prenten die bij het verhaal hoorden. Klokken, katten, ...


Er komen in het verhaal heel wat gekke figuren voor. De kleuters kregen ook de kans om zelf gekke figuren te verzinnen die in het verhaal zouden kunnen voorkomen.

Kleurplaten van bloemen.We hadden ook een theeproeverij. De rode vruchtenthee kwam als lekkerste uit de bus. Ook de muntthee viel goed in de smaak.


Gelukkig bleven wij van onze thee gewoon allemaal even groot (of klein)...

Met juf Alyssa maakten onze kleuters ook figuren met de tangram. Dat was heel erg leuk!De stagiaire had ook stempels gemaakt in ons thema. De kleuters konden naar hartenlust stempelen en experimenteren.
We speelden ook hoger lager met de speelkaarten. Daar moesten we goed voor kunnen tellen. Of de cijfertjes herkennen. Dat lukte voor enkele kleuters ook al heel goed!In de klas hebben we ook een sprookjes zoek boek. Ook het verhaal van Alice komt erin voor. We haalden dus onze beste woordenschat en zinsbouw boven om te vertellen wat we allemaal zagen. Daarna werd onze opperste concentratie verwacht om kleine details terug te vinden op de grote prent.


Elke kleuter mocht ook een hoedje van stof maken voor de gekke hoedenmaker. In het poppenkamertje hadden ze al veel verschillende hoedjes kunnen passen en proberen...


En Rikki mocht gaan logeren! Wat was hij blij! Zijn weekend kon al niet meer stuk!

Ook deze fashionista was helemaal klaar voor het weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten