Volg de bouw van onze nieuwe school!!!

maandag 4 april 2016

thema pasen

We begonnen ons thema met het versieren van de paasboom... Na het materiaal te bekijken en bespreken en de gekke gekrulde takken te bekijken mochten de kleuters de paastakken versieren.

We maakten verschillende werkjes. Het ene was al wat moeilijker of leuker dan het andere. Maar het werden stuk voor stuk echte kunstwerkjes!
Naar aanleiding van het verhaal 'het allermooiste ei van de wereld! bekeken we de eieren van Fabergé. We boetseerden zelf een ei van klei. De kleuters schilderden dit zoals ze zelf wilden. Ze maakten er hun eigen allermooiste ei van. Ze schilderden ook een stukje stof. Dat werd een beetje gevuld met krantenpapier en dicht geniet aan de zijkanten. Zo ontstond er een kussentje om het ei op te leggen...Er werd ook gewerkt met papier. van allemaal stroken maakten de kinderen rondjes. Grote en kleine in verschillende kleuren. Met die rondjes vulden ze een groot ei.

Met kleine strijkparels en chenilledraad maakten we ook een ei. De kleuters kozen twee kleuren en maakten daar een patroon mee. Dat was een werkje waarbij ze heel geconcentreerd moesten zijn. Om het patroon vol te houden en om de kraaltjes netjes aan de draad te rijgen. Best kleine gaatjes hebben die strijkparels!

Verder schilderden we ook nog een kunstig ei. Eerst stroken papiertape kleven, daarna elk vak in een andere kleur schilderen. Als het droog was mochten de stroken papiertape er weer af.
Een ei kleuren volgens een voorbeeld.

juf Elke kwam ook weer in onze klas. Eerst waren we bloembollen die uitgroeiden tot een leuke bloem, zachtjes wiegend in de wind. Traag groeiend, snel groeiend, ... Er waren ook tuinmannen en vrouwen die ons kwamen gieten. Dan begonnen we pas te groeien als we water kregen.
Na de speeltijd mochten we met papier werken. Van kranten maakten we een bloembol. zo groot of klein als we zelf wilden. Daar mocht dan iets uit groeien. Bij de ene was dat een echte bloem, bij de andere een krokodil, of een draak of, ...

Er waren ook heel wat nieuwe en reeds gekende spelletjes te spelen in de klas.
Logispel met paaseitjes

spelen op de tablets

Telspel: de kleuters sloten hun ogen. Ik liet een aantal eitjes vallen. Hoeveel eitjes hoorden ze vallen?

Aan de hand van voorbeeldkaarten de eieren juist sorteren in de eierdoos.

eitjesmemorie

Aan de hand van voorbeeldkaarten de juiste onder en bovenkant van het ei zoeken. En samen brengen tot een mooi eitje.

De leerlingen van het tweede leerjaar voerden voor ons een toneeltje op. De wolf en de 7 geitjes. Het was heel mooi! Dat hebben die kindjes flink gedaan!


Tijdens de laatste week hadden we kipje kee in de klas. Elke dag keken we of ze eitjes had gelegd. Dit werd genoteerd op een groot blad. Zo konden we vergelijken; welke dagen legde ze veel eitjes? Welke weinig? Was er een dag dat ze evenveel eitjes legde dan een andere dag? Hoeveel eitjes waren dat dan?


Natuurlijk waren de klokken ons ook niet vergeten. Jammer van het slechte weer, anders hadden onze kapoenen eitjes kunnen rapen in plaats van zakjes. Maar ze vonden het fijn en we konden onze buikjes weer rond smullen!


Na de vakantie verwelkomen we Laurence, Roos, Mila, Simon, Arne en Kyam! Wij zijn er alvast klaar voor!
Fijne vakantie!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten