Volg de bouw van onze nieuwe school!!!

zaterdag 20 februari 2016

Thema bouwen

Misschien moesten we het meer construeren noemen. Want we hebben ons nogal laten gaan de afgelopen week... We zijn heel de week zo druk bezig geweest dat het ineens al vrijdag was...

Grote werkzaamheden vonden plaats in de huishoek... Meten, alles afsluiten, ... en maar werken...Er was een hoek waar we konden bouwen met dozen, met rietjes, met buizen, met schuursponsjes, ... Welke toren bleef het langste staan? Hoe kan je best bouwen? We gingen op zoek naar de beste, meest stevige manier om een toren of een muur te bouwen.
Kan je enkel 2D of ook 3D bouwen met rietjes, ... Wat een woordenschat we oefenden tijdens het 'spelen'!

We mochten ook bouwen op spiegels! Echt mooi wat je dan ziet gebeuren!  zo kwamen de beginselen van het spiegelen aan bod...

Juf Elke kwam ook weer voor de bijscholing muzische vorming. Met haar werkten we met klei (torens maken en versieren) en we werkten rond caleidoscopen. Het was weer een zeer leuke woensdag!
We maakten ook een huis van stroken en tekenden daar in wat we in de verschillende kamers van een huis allemaal doen. En we schilderden onze eigen graafmachine die zand schept van een grote berg zand.
Het spel make 'n break werd ook gespeeld. Dat was een super leuk spel! We speelden ook met een smartgame: bricks. en we probeerden aan de hand van de cijfers te ontdekken hoeveel blokken we op de toren moesten stapelen. Met een nieuwe app op de tablet maakten we ook leuke stop motion filmpjes.
die kunnen jullie hieronder bekijken.  Dat is wel heel arbeidsintensief. Volgende week kunnen nog meer kleuters zulke filmpjes maken.

Op de computer zagen we in een kort filmpje hoe enkele werkmannen met helmen op een liedje speelden. Dit deden ze met... plastic buizen! En het gekste was nog dat wij die buizen ook in onze klas hadden! Nee, niet die van de bouwhoek, maar mooi gekleurde buizen. Het zijn boomwhackers. Dus, deden wij dat ook! We zetten een helm op en maakten muziek!

Er was ook een playmobil hoekje. Dat had ook heel veel succes!
Met gekleurde blokken maakten de keuters een klein bouwwerk. Dit konden ze dan natekenen. Die bouwplannen konden we dan gebruiken om die bouwwerken opnieuw te maken.


Het was een geweldig fijne week! Ze is voorbij gevlogen! Volgende week doen we dus gewoon nog een weekje verder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten