Volg de bouw van onze nieuwe school!!!

donderdag 28 januari 2016

thema ridders, prinsessen, kastelen en draken!

We begonnen ons thema met het wegen van enkele zakken. Er was een hele zware bij! En ook eentje die bijna niets woog...
We legden de zakken in de juiste volgorde van zwaar naar licht. Dat lukte behoorlijk goed hoewel dat niet zo gemakkelijk is...
We voelden ook aan de inhoud zonder te kijken. rechthoek, hard, rond, dik, groot, klein, dak, ... We wisten bij het voelen meteen dat het blokken waren. Daarna gingen we eens kijken...
Met prenten van kastelen en de blokken keken we naar de vormen; waar komen die terug?...
Daarna probeerden we zelf kastelen te bouwen.We gingen ook met waterverf en schaartjes aan de slag. We schilderden blokken in zelfgekozen kleurtjes. Eens het droog was knipten we de blokken uit en maakten we er zo ons eigen kasteel van.Bij de overhead projector lagen ook allerlei vormen. Ook daar konden we een kasteel mee bouwen. Later werden er ook nog ridders en draken aan toegevoegd. En prinsessen natuurlijk ook! De kleuters bouwden hun eigen kasteel en maakten hun eigen verhaal. Mooi om te zien en te horen!
Er werden ook ridders en prinsessen gemaakt! Voor de ene moesten de kleuters knippen en plakken. Voor de andere kleurden ze de ridder of prinses met krijt en mochten ze het overschilderen met water. (Wat zag je toen gebeuren?)

Ook andere werkjes kwamen aan bod: draak vingerverven, ridder of prinses kleuren, schrijfmotoriek kasteel, ... Het was heel leuk!


En we speelden, speelden, speelden! Er waren kastelen, ridders, prinsessen, verkleedkleren, boekjes, een spelletje, ...

Tijdens het thema feest maakten we een woordspin. Deze week maakten we een woordketting. Dat was in het begin en beetje moeilijk maar uiteindelijk ging het heel erg vlot! We begonnen bij kasteel en kwamen uit bij bubbels!

Met juf Elke werkten we rond multimedia. Eerst zaten we in de kring en gingen we in de klas op zoek naar iets klein. Niet veel later ontstond de discussie welke spullen groot of klein waren. Ze zochten ook naar nog kleiner. het duurde een hele tijd maar uiteindelijk kwamen we bij zulke kleine dingen terecht dat we bijna een vergrootglas nodig hadden om ze te kunnen zien.

Daarna begonnen we diaraampjes te vullen. Op plastic te tekenen om in het diaraampje te steken, ... knippen en collages maken... en dan maar kijken naar het resultaat. Dat vonden de kinderen super leuk!
Helaas hadden we geen werkende diaprojector tot onze beschikking... Maar daar komt verandering in en dan kunnen we echt projecteren! Dat zal nog leuker zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten