Volg de bouw van onze nieuwe school!!!

zaterdag 9 mei 2015

Bloemen voor moederdag!

Het springkasteel stond nog op onze speelplaats na de opendeurdag. We hadden geluk dat we er nog even op mochten springen voor de werkmannen het weer kwamen halen...In de kring gaf ik een flesje door. Het was warm! En er was schuim bij! waar zouden we dat voor gaan gebruiken? Haren wassen, handen wassen, voeten wassen, in bad gaan, ... de kleuters hadden heel veel mogelijkheden kunnen bedenken. Het was echter niets van dat alles. In toonde de wolvilt. We gaan een knutselwerkje maken! met wolvilt en warm zeepwater...Eerst pluisjes van de wolvilt trekken en ze kruisgewijs op elkaar leggen. Zo ontstaat er een soort rondje. Daar mochten ze dan een beetje warm zeepwater op druppelen. Daarna moesten ze goed deppen zodat alle wolvilt goed nat wordt.


De juf plooit dan de pluizige randjes een beetje om, stopt de natte hoopjes in een zakje en de kleuters moesten dan heel hard wrijven. Altijd maar rondjes draaien. Het mocht heel erg hard schuimen. Draaien en drukken. Een paar minuten aan de ene kant, zakje omdraaien en aan de andere kant ook nog een keer. Het lukte bij iedereen!

We kleurden ook een voorblad voor het moederdag kookboek.

 En we maakten een werkje waarbij we onze pengreep en schrijfmotoriek nog een keertje oefenden...

Alle kleuters vertellen iets over hun mama. Eerst met het materiaal dat ze meebrachten, daarna ook nog over lievelingseten en -drinken, wat mama meestal doet, waarom ze zo lief is, ... Zo leuk wat die kapoentjes dan vertellen...knipmotoriek oefenen. Dit lukt al heel goed!


Bloempotjes schilderen. Daar komen dan leuke bloempjes in.Genieten van het mooie weer en lekker buiten spelen...
Ons bloempotje mooi versieren.


Schilderen met waterverf. Dat kunnen we al super goed! En we maken er de mooiste bloemen ter wereld mee...Er werden ook weer wat materialen uit de cijfer- en letterkast genomen... Dat vinden de kleuters telkens heel fijn!Moederdag cadeautje. Het potje vulden we nog op met fijne groene sliertjes.

Een vilten bloemenbroche. Die de kleuters zelf gevilt hebben.Het versje dat we zelf maakten!

Onze kleuters dansten ook op het mamalied van Kapitein Winokio... Dat was reuze fijn!


FIJNE MOEDERDAG!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten