Volg de bouw van onze nieuwe school!!!

donderdag 5 februari 2015

thema circus

Tijdens dit thema kwamen vooral de doe-activiteiten meer aan bod en de knustsel-activiteiten wat minder... In een circus wordt dan ook voornamelijk veel bewogen, geoefend, ...

We begonnen de week met het kijken naar een circusvoorstelling. Alle circusacts werden gedaan door kinderen van over de hele wereld. Daar waren echt knappe kids bij! Wat een talenten waren daarbij zeg! We hebben er echt van genoten!


Daarna gingen we zelf aan de slag. Naarmate de week vorderde deden de kinderen steeds meer verschillende kunstjes en probeerden ze steeds andere dingen... De circushoekjes hadden heel veel succes in de klas!
We speelden ook een hoedenspel. Hierbij moesten de kleuters de juiste hoeden op de juiste plaats leggen. Later in de week zal dit een voelspel worden waarbij de kleuters moeten voelen in het voelhuisje en zo de juiste vorm moeten vinden...
Na een verhaal te horen over tito, de clown, moesten de kleuters blokken sorteren naar de juiste vorm. Ze moesten goed kijken naar de neus van tito om te weten bij welk prentje de blokken horen. Dit spel speelden we ook nog in kleine groepjes aan tafel.


De matrix kwam ook weer aan bod. Net zoals bij het thema ziek zijn. Nu was het weer dezelfde tito met telkens een andere vorm als neus. Er waren ook kleurkaartjes bij. De kleuters moesten dan de juiste vorm en kleur op de goede plaats in het rooster leggen. Dat was best moeilijk! Maar er waren al heel wat kleuters die het goed deden!


Natuurlijk werd er ook wel een beetje gewerkt in onze klas...
Bij het liedje dat we leerden hoorde hele leuke muziek. Bij het eerste stukje bleven we zitten en zongen we flink mee. Bij het tweede stuk hoorden we enkel instrumenten en mochten we dansen! Dat was super leuk!!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten