Volg de bouw van onze nieuwe school!!!

maandag 6 oktober 2014

mmmmmm lekkere appels!!!!

Iedereen had twee appeltjes mee naar de klas gebracht. En wat waren daar veel verschillen tussen. De kleuren, de grootte, soms ook een beetje de vorm... natuurlijk moesten we er ook van proeven. Iedereen proefde flink mee!Daarna kozen de kleuters welke ze het liefste lusten, de zoete rode, de pittige rode of de zure groene...


We speelden ook het spel boomgaardje van Haba. Eigenlijk is dit een gezelschapsspel maar wij speelden het in de kring om het spelverloop uit te leggen aan de kleuters. Ze vonden dit zo geweldig dat we het nog een keer herhaalden in de kring... Zo lang dat onze kapoentjes betrokken konden blijven bij een kringspel... daar moesten we van genieten!


we schilderden ook nog een boom waar we dan later de appeltjes in kleefden. Verder maakten we ook nog een werkje waarbij we goed naar de symbooltjes moesten kijken om te weten hoe we het moesten kleuren. Ook prentjes in de juiste volgorde leggen. Eerst uitknippen en daarna een rijtje maken van een hele appel tot er alleen nog het klokhuis over was.  Er kwam ook nog een werkje aan bod met de richting van de blaadjes. Dat was best moeilijk hoor!!!
De kleuters speelden met boomgaardje ook nog verder aan tafel... Helaas waren ze iets te wild en ging het fruitmandje al stuk... Er was ook nog een appeltjestelspel met een dobbelsteen en een telspel waarbij ze evenveel rondjes moesten kleuren met een speciale stift als er fruit in de bomen hing.

Onze muzische activiteit was deze week een bewegingsreeks. We keken naar een filmpje en gingen dan zelf uitbeelden hoe je een appel kan plukken. Uit alle ideetjes kozen we vier bewegingen die we achter elkaar plakten in een bewegingsreeks. Die voerden we uit op muziek. Het was nog moeilijk, maar iedereen deed super flink mee!!!


Natuurlijk maakten we ook appelmoes. Iedereen moest helpen snijden. Er waren heel wat appels voor nodig! Ik deed alles in een pot, Nog een beetje suiker erbij en smullen maar...
Sommige kleuters hadden in één tel hun potje leeg, Anderen kwamen er bijna niet aan. Maar iedereen proefde wel even, en dat is het belangrijkste! Dikke duim voor alle kapoenen!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten