Volg de bouw van onze nieuwe school!!!

zondag 7 oktober 2012

Kleuren!!!!!

 
We begonnen onze week alweer feestelijk! Anvar werd 4 jaar en dat vierden we in de klas!
Daarna kon het 'leren' beginnen. De kleuters brachten deze week allemaal gekleurde spulletjes mee naar school en/of droegen kleding in de kleuren van de dag. Het was fijn voor mij om op zoveel hulp van de mama's en papa's te kunnen rekenen voor het slagen van dit thema!
  
 
 Op maandag begonnen we te werken aan onze 'Elmer' van papier maché. Wat een klus was dat! De kleuters werkten flink mee hoewel er enkele bij waren die het best een beetje 'vies' vonden, dat gesmodder met die lijm... Maar er waren ook nog andere werkejs natuurlijk!
Onze kleuters gingen ook met al hun spulletjes aan de slag om kleuren te sorteren. Een enkele keer lukte het niet goed om de juiste kleur te nemen maar eigenlijk kunnen onze kapoentjes deze opdracht al super flink uitvoeren!
 
 
 Op woensdag was er heel wat extra volk op school. Bij juf Ilse was het 'open klas dag'. En voor zo'n speciale dag zetten wij graag het springkasteel op. Deze keer binnen, omdat het buiten nogal slecht weer was. Natuurlijk mochten ook wij een keertje gaan springen. En leuk dat dat was! Ik kon ook mijn ogen niet geloven toen we schoenen moesten aan en uit doen! Wat zijn dit flinke kleuters zeg! Ze kunnen ze bijna allemaal alleen aan en uit trekken! Een dikke duim van de juf!
 We schilderden pootjes voor onze olifanten, werkten aan onze fijne schrijfmotoriek, maakten een mooi gekleurde elmer met lijm en zijdepapier (dat we er weer aftrokken zodat alleen de kleur van het papier nog achterbleef...) en ten slotte maakten we ook nog een kleurtjes olifant. De jongste kleuters deden dit door papier mozaïekjes in een olifant te kleven, de oudste kleuters deden dit door te weven. Het was nog moeilijk maar na een tijdje hadden ze het toch al onder de knie.
 


 De werkjes van ons klas overschrijdend knutselen laten we jullie ook nog graag een keertje zien! Ze zijn echt heel mooi geworden en volgens mij vonden alle kleuters het wel leuk!
 We sloten de week ook af met een jarige! Thibo werd 4 jaar en wat was dat weer een gezellig feestje in de klas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten