Volg de bouw van onze nieuwe school!!!

zondag 16 september 2012

thema Rikki

Vanaf dit schooljaar zitten de kleuters bij mij in de Rikki klas. Alles draait om Rikki, de kapstokkaartjes, de naamkaartjes aan het prikbord, de verjaardagskalender, de daglijn, ... We hebben ook een echt Rikki logeerpop die binnenkort met het eerste vriendje van de klas mee naar huis mag... We maakten dus graag tijd om een weekje de tijd te nemen om Rikki wat beter te leren kennen. En het was een fijne kennismakingsweek!
We vierden ook weer twee jarigen! Nu is het eventjes goed geweest met het gefeest in de klas...

 Differentiatiespel: balletjes in de soep. tellen en eerste rekenhandelingen uitvoeren.

 knipoefeningen.

 eerlijk delen, evenveel maken, meeste, minste, veel, weinig, de kleuters wisten het allemaal!


 Elke maand nemen wij een onderdeel van het domein muzische vorming onder de loep. Vrijdag was dit 'bewegen'. We werkten met de hele school rond 'ballet'. Wij keken naar prenten van Angelina Ballerina, deden de bewegingen na en probeerden ook eens balletbewegingen op muziek. We luisterden naar een verhaaltje en keken wat een ballerina allemaal aanheeft.


 Elke vrijdag doen wij een 'open deurtje'. de kinderen mogen dan kiezen in welke klas ze spelen. Dat vinden ze heel fijn! zo krijgen broers en zussen de kans om eens samen te spelen in de klas, of kunnen ze al eens een klasje hoger gaan spelen, of nog eens terug naar de vorige juf...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten