Volg de bouw van onze nieuwe school!!!

woensdag 28 september 2011

Nieuw schooljaar dus ook een nieuwe start...

Ik sta wat achter met mijn blogzaamheden... 't is nog maar begin schooljaar en ik ben al niet meer 'up to date'...
Ik ga proberen om en 't vervolg netjes op tijd te zijn met mijn foto's....
Hierbij alvast wat kiekjes van de eerste schooldag!
Geniet ervan!
 We openden ons schooljaar in het thema: wellevendheid. De slogan van september is dan ook: elke dag een goede dag! De kinderen stapten een toertje rond op marsmuziek voor ze binnengingen (zoals vroeger)

 In de zaal keken we naar een toneeltje over hoe het vroeger was in de klas. Er werden ook enkele regels en afspraken gemaakt: juffen doorlaten, respect voor iedereen, vriendelijk zijn, geen lawaai maken in de gangen en in de klas, ... u kent dat wel... we proberen er ons aan te houden... Elke klas kreeg binnen dit thema ook een opdracht. Wij moesten werken rond hygiëne en leerden hoe we ons gezichtje moeten wassen en onze tanden moeten schrobben...

 
 Wat kunnen wij dat flink!!! Elke klas moest de resultaten van de opdrachten weer tonen in de zaal en verdiende een puzzelstuk voor het goede werk!

 Alle puzzelstukjes samen vormen Stompie, de schildpad. Deze schildpad toont ons elke week een nieuwe regel. Na het inleiden van het nieuwe schooljaar was het tijd voor de eerste keer koek en drank in de klas...
 En natuurlijk speelden we heel wat af, die eerste dag... Zo leerden we de klas al een beetje kennen... 't was een fijne eerste schooldag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten